Webbutveckling och Tekniska Högskolan

Snart har en månad av andra terminen på Lunds Tekniska Högskola gått. I januari hade jag en månads lång ledighet från universitet. Den ledigheten har till viss del inneburit lite lugn och avkoppling både i Malmö och i de Östgötska skogarna. Till större del har den dock betytt tid för arbete med pågående projekt på Intervaro Webbyrå.

Under hösten har mindre och större projekt blandats med varandra och det har emellanåt varit en utmaning att över huvudtaget hålla de olika projekten isär. Därför har dessa veckor av hundra procent arbete varit mycket nyttigt för vårens arbetsstruktur. Jag har kunnat avsluta några projekt och påbörjat några nya.

Ett urval av projekt jag arbetat med i januari 2014

Vårens projekt

Under våren kommer jag att fortsätta arbeta med kontinuerligt underhåll för de kunder jag har i företaget, jag kommer också arbeta för att få in några projekt till sommaren. Förutom det inleder jag nu ett projekt inriktat på sökmotoroptimering och ett fullskaligt hemsideprojekt för en filantropisk stiftelse.

Utöver arbetet i företaget kommer våren och tiden på universitet innebära fler potentiella samarbetspartners och riktigt gött häng. Kombinationen av webbutveckling och den Tekniska Högskolan fungerar bättre än förväntat.

Publicerat i Intervaro | Lämna en kommentar

Mer än två år sedan

Det var mer än två år sedan Intervaros blogg uppdaterades, vi skrev då om de nya visitkorten som precis blivit tryckta till både Albert och Victor.

Bara några månader efter det inlägget åkte Victor till Indien med två vänner för att upptäcka Orienten. Deras resa slutade drastiskt i en tragisk tågolycka. Victor och vår vän Erik lämnade oss på jorden med sorg och saknad. Men också med minnen av glädje. Livet har inte varit sig likt sedan sommaren 2011, och inte heller Intervaro.

De två senaste åren drivs Intervaro av mig ensamt. Det som jag och Victor byggde upp tillsammans har varit en stark grund att stå på för att skapa en stabil och kreativ verksamhet. Erfarenheterna som jag och Victor fick tillsammans har jag kunnat dra nytta av för att låta Intervaro flyta vidare.

Vad har hänt de två senaste åren?

Från början var jag tvungen att lära mig att driva företaget helt ensam. De tuffa beslut som jag tidigare kunde fatta tillsammans med Victor var jag tvungen att fatta själv. Det var lärorikt, men också ensamt och sorgligt. Efter hand gjorde det att jag kunde fatta rakare och snabbare beslut och jag har alltid haft Victors noggrannhet och stolthet bakom mig.

När tiden gick kom kunderna, allt från redan kända kontakter till helt nya ansikten tack vare Intervaros höga position på Googles sök. Företaget har fortsatt etablera sig på webbmarknaden, främst inom WordPress.

Jag har dessutom arbetat vidare med sidoprojektet hitta-oppettider.se, som numer börjar bli en stor spelare bland öppettider-sökningar.

Under våren som gått har jag kombinerat arbetet med studier i Nationalekonomi på Lunds Universitet, allt för bildningens skull. Det har bidragit till att färre projekt har genomförts, men med en ständig förbättring i kvalité.

Ny hyresgäst

I december 2011 välkomnade jag Martin Thorstensen och MT Accounting som hyresgäst på kontoret. Företaget har expanderat och de sitter kvar, med fler skrivbord och anställda än tidigare.

Vad händer härnäst?

Till hösten kommer jag att fortsätta mina studier på Universitetet, denna gången på den Tekniska högskolan där jag ska läsa Civilingenjörsprogrammet Industriell ekonomi. Det är en utbildning som jag hoppas ska kunna bidra kraftigt till Intervaro i form av innovation och vidareutveckling.

Intervaro kommer alltså drivas vidare, fortfarande med ambitionen att göra internet till en smartare och vackrare plats. Och fortfarande med samma noggrannhet och kreativitet som gör kunderna nöjda och som skulle gjort Victor stolt.

/ Albert

Publicerat i Intervaro | Lämna en kommentar

Våra visitkort är klara!

Äntligen har vi skaffat ett par riktiga visitkort. Hoppas ni gillar dem!

Kom in på kontoret om ni vill ha några att ge till era vänner och bekanta ;-)

 

Visitkort framsida

Visitkort framsida

Visitkort baksida

Visitkort baksida

 

Publicerat i Intervaro | 5 kommentar

Hemsida för LundaLägret 2011

LundaLägrets hemsida
För någon månad sedan hade vi första mötet med de ansvariga för LundaLägret 2011. Mötet var angående deras hemsida som ska fungera som marknadsföring- och anmälningskanal för LundaLägret – ett innebandyläger för 8-13 åringar i Lundaregionen.

Besök LundaLägrets hemsida.

Idag lanserades hemsidan. Och vi måste säga att vi är mycket nöjda med resultatet.

Det har varit ett otroligt spännande projekt, och i viss mån utmanande.

Designen

Hemsidan riktar sig både till barnen och föräldrarna. Vilket innebär att designen måste förmedla en lekfull känsla som tilltalar barnen. Medan föräldrarna måste mötas av en seriös och professionell stämning så att de kan känna att de kan lita på lägret, dit de ska lämna sina barn under dagarna.

Både kunden och vi själva blev nöjda med resultatet, och hoppas att antalet anmälningarna speglar deras förväntningar.

Utvecklingen

Skärmbild på Formulärredigering

I ett projekt som LundaLägret, där mycket information är statisk i jämförelse med Köp & Sälj-sajter eller en blogg som denna, ser inte vi några större svårigheter i själva utvecklingen eftersom vi har stor erfarenhet av sidor av den karaktären.

Det fanns dock en liten nöt att knäcka och det var det avancerade anmälningsformuläret som krävdes för att kunna samla in all information som de ansvariga behövde. Så som personnr, tröjstorlek, adress med mera.

Den utomordentliga lösning vi hittade var att använda oss av ett verktyg helt inriktat på formulär. Verktyget gör det extremt simpelt för LundaLägrets ansvariga att själva lägga till nya fält eller alternativ i formuläret. De kan till och med skapa nya formulär som de kan lägga in på andra sidor om de så skulle vilja.

Slutord

Detta projekt har varit riktigt roligt att arbeta med, då vi har kunnat experimentera med design och funktioner samtidigt som vi har fått ganska klara önskemål från vår kund.

Vi är mycket nöjda med formulärhanteringen och de enkla redigeringsmöjligheterna vi skapade för LundaLägrets ansvariga.

Vi tackar Joel Tedgård för ett trevligt samarbete!

Publicerat i Case | 4 kommentar

Väggarna är putsade!

Tro det eller ej, men renovering går faktiskt framåt!

Två grymma putsare från Helsingborgs Fasad & Kakel var hos oss förra veckan för att fixa upp väggarna. De gjorde det vi knappt trodde var möjligt på bara några dagar och nu kan vi verkligen se kontorets ljusa väggar framför oss.

Väggarna är putsare

Vi förklarade för dem varför Mac är så sjukt bra, medan de kunde skryta med att vara oss totalt överlägsna i hantverkande. Ett klassiskt möte som förhoppningsvis kan leda vidare, vi fick faktiskt dela ut några av våra första visitkort till dem!

Kvar att göraIntervaros dörrkarm

 

 • Skriva fast dörrkarmen, som i nuläget står stadigt mellan våra reglar.
 • Jämna ut golvet (för att trägolvet inte ska svikta)
 • Måla väggar och tak
 • Lägga trägolv

Sen är det bara för oss att flytta in på riktigt!

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Google Latitude – dina vänner på en karta!

För nästan två år sedan lanserades Google Latitude, en tjänst som gör det möjligt att få reda på vart vänner befinner sig. För några veckor sedan släpptes en app till iPhone.

Google Latitude är kanske det mest intressanta om man är mån om sitt privatliv. Men ibland kan det vara kul att följa sina vänner på kartan, till exempel om man är ute och shoppar i en superstor stad… Alla kan inte se alla utan man måste bli vänner för att kunna se varandra och även då kan man välja att inte visa sin position på kartan. Se videon nedan för mer detaljer.

För att använda Google Latitude behöver du endast ett Google-konto, registrera ett Google-konto här.

Introduktionsvideo Google Latitude

Publicerat i Google | Etiketter , , | Lämna en kommentar

WordPress 3.1 Beta 2

Idag släpptes WordPress 3.1 Beta 2. Den innehåller inga stora nyheter, utan är mest en uppsamling och uppmaning att leta efter och fixa buggar till lanseringen.

Vi har tidigare skrivit att lanseringsdatum för WordPress 3.1 var planerat till 15 december. Planen har uppenbarligen inte kunnat hållas, och de är nu minst 2 veckor efter. Vi hoppas att det kan vara färdigt innan årsskiftet!

Två av 48 buggar som fortfarande ska fixas

Publicerat i Wordpress | Lämna en kommentar

Renovering av vårt nya kontor

ByggarbetsplatsVi har de senaste dagarna renoverat vårt kontor.  På vår kära innervägg fattas nu bara gipsen och snart är allt skrot bortkört. Det känns skönt att arbeta med sin starka kropp ibland!

Förhoppningsvis kommer vi snart kunna flytta in temporärt, i väntan på dränering och upputsning av väggar. Känns bra!

Vi har lagt upp ett album på vår Facebooksida (gilla oss!) och kommer fylla på med bilder på ett vackrare kontor i sinom tid.

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

WordPress 3.0.3 släppt

Nu var det dags för en säkerhetsuppdatering igen. Denna uppdatering är mindre än WordPress 3.0.2, men ack så viktig för dem som använder en Weblog Klient.

This release fixes issues in the remote publishing interface, which under certain circumstances allowed Author- and Contributor-level users to improperly edit, publish, or delete posts.

Använder du till exempel WordPress för iOS eller någon annan Weblog Klient bör du uppgradera WordPress direkt för att slippa säkerhetsproblem med Författar- och Medarbetarrollerna.

Vi uppgraderar, så klart

Vi använder oss av WordPress för iOS och uppgraderade därför vår hemsida direkt. Ingen av våra kunder använder en Weblog Klient, men för att hålla deras hemsidor säkra uppgraderar vi för dem också, det är ju så enkelt med WordPress!

Publicerat i Wordpress | Lämna en kommentar

10 anledningar att välja Google Chrome, istället för Internet Explorer

Google Chrome vs Internet Explorer

Igår skrev vi att Google Chrome 8 har släppts så vi tänkte vi skulle motivera varför man skall använda den webbläsaren istället för den alltför vanliga Internet Explorer. Om du är lite osäker på vad en webbläsare är och vilken du har kan du gå till Googles lekfulla WhatBrowser.org.

 1. Google Chrome startar snabbare.
 2. Google Chrome laddar hemsidor snabbare! Räcker inte det som argument? ;-)
 3. Google Chrome stannar inte bara för att ett fönster/tabb stannar
 4. Google Chrome tar upp mindre skärmyta för menyer och lämnar mer åt hemsidorna
 5. Google Chrome har bra stöd för plugins (annonsblockerare, översättare, mm)
 6. Google Chrome stödjer nya standarder så som CSS3 och HTML5 (för en vackrare webb!)
 7. Google Chrome skriver du webbadress och söker i ett och samma fält!
 8. Google Chrome finns till både Windows och Mac
 9. Google Chrome upptaderas automatiskt utan att man behöver göra något
 10. Google Chrome fungerar bättre med Gmail, Google Docs, mf.

Är du sugen på byta till Chrome?

Om du blev intresserad av att byta till Google Chrome eller i alla fall testa och se om det fungerar bättre kan du ladda ned det här (Mac & Windows). Det är helt gratis.

CSS3 – en vackrare webb

CSS står för Cascading Style Sheet och används för att styra utseendet av en hemsida så som layout, färger, storlek, avstånd, etc. CSS version 3 är en standard som håller på att skapas just nu och som bland annat Google och Apple förespråkar. CSS3 möjliggör till exempel avrundade hörn, textskugga, övertoning, transparens, samt en drös förenklande verktyg för oss webbutvecklare.

Om du har några frågor är det bara att lämna en kommentar så ska vi se om vi kan svara.

Publicerat i Webbläsare | Etiketter , , , , , | Lämna en kommentar